‘Ingeburgerd, ingebed?’ Gesprek over inburgering en de lokale samenleving

10 februari 2022  Debat met experts, inburgeraars en wethouders over de betekenis van inburgering

Webinar: Debat over de betekenis van inburgering

Op 10 februari a.s. van 15:00-16:30 uur, organiseert de adviesraad een debat met experts, inburgeraars en wethouders over de betekenis van inburgering.

Al ruim vijfentwintig jaar is hier een maatschappelijk debat over. Han Entzinger, een van de initiators van het inburgeringsbeleid, schrijft speciaal voor deze gelegenheid een essay over de vraag wat het doel van inburgering is. Ben je ingeburgerd als je een inburgeringsprogramma hebt gevolgd? Als ‘meedoen’ de norm is, wat hebben nieuwkomers dan nodig om zich deel te voelen van de Nederlandse samenleving? En wat is daarbij hun eigen rol en die van de lokale samenleving?

Wet inburgering

Op 1 januari 2022 gaat de nieuwe Wet Inburgering in. Vanaf dat moment hebben gemeenten weer de regie. En de gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Een goed moment om met experts, inburgeraars en wethouders in gesprek te gaan over hun ervaringen, verwachtingen en ambities.

Programma preview

Welkom door gespreksleider Ali Al-Jaberi, promoderation

Openingswoord  Monique Kremer, voorzitter van de Adviesraad Migratie

Interview met Han Entzinger, emeritus hoogleraar integratie- en migratiestudies aan de Erasmusuniversiteit van Rotterdam

Rondetafelgesprek met inburgeraars en wethouders Arjen Kapteijns (GroenLinks, Den Haag), Froukje de Jonge (CDA, Almere) en Anita Bastiaans (partijloos, Maastricht).

Reflectie en afsluiting

Aanmelden

Reserveert u alvast de tijd in uw agenda?

De inloglink staat binnenkort op onze site.  

Vragen

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. We zien u graag op 10 februari.